Predstavljeno AS Osiguranje - specijalist za životna i automobilska osiguranja

Zagreb, 27.1.2016 – Drugi najveći osiguratelj u regiji Jugoistočnoj Europi, Adriatic Slovenica, u Hrvatskoj ovih dana najavljuje veliki zaokret u poslovanju. Današnjim predstavljanjem ponude AS Osiguranje čini i iskorak u neživotna osiguranja, od čega mnogo očekuje.

»S jedne strane, kao i do sada, u životnim osiguranjima tržištu nastavljamo nuditi inovativne proizvode, prije svega naše poznate Fondpolice, ali pod 'novim bojama' AS Osiguranja. S druge strane, ulazimo na zanimljivo tržište autoosiguranja s našim originalnim poslovnim modelom, a to je prodaja AO polica putem interneta«, naglasio je Neven Tišma, direktor podružnice u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Adriatic Slovenica u Hrvatskoj je prisutna od 2008. godine, kad je putem vlastite tvrtke KD životno osiguranje počela prodavati Fondpolice, životno osiguranje povezano s investicijskim fondovima. U ožujku prošle godine osnovana je podružnica koja će hrvatskom tržištu nuditi i neživotna osiguranja, prije svega autoosiguranje

S ciljem ujedinjavanja ponude životnih i neživotnih osiguranja i optimizacije poslovanja koje je moguće zbog članstva Hrvatske u Europskoj uniji, prošle godine pokrenut je proces pripajanja društva KD životno osiguranje matičnoj kući Adriatic Slovenica. Upisom u sudski registar 30. prosinca 2015. taj je postupak formalno zaključen, čime je  realizirano prvo prekogranično pripajanje u financijskom sektoru u Hrvatskoj i jedno od prvih prekograničnih pripajanja u regiji. Sve to, naravno, u suradnji sa Slovenskom agencijom za nadzor osiguranja (AZN) i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga (HANFA). KD životno osiguranje pripajanjem je prenijelo svu svoju imovinu, prava i obaveze na podružnicu, što znači da sam postupak neće ni na koji način utjecati na postojeće obveze društva u cjelini. Tako će se prodaja životnih osiguranja, odnosno Fondpolica, nastaviti pod brendom AS Osiguranje.

Gabrijel Škof, predsjednik Uprave Adriatic Slovenice, objašnjava:

»Sam postupak pozitivno će utjecati na položaj naših osiguranika u Hrvatskoj s obzirom na to da su sva prava i obveze preneseni na društvo Adriatic Slovenica, drugo najveće osigurateljno društvo u Sloveniji i u regiji jugoistočnoj Europi.«

Tako će se pod brendom AS Osiguranje od sada u Hrvatskoj nuditi i autoosiguranja i životna osiguranja, a u daljnjem razvoju tvrtka će posebnu pozornost posvećivati inovativnim proizvodima i inovativnom nastupu na tržištu. 

AS Osiguranje putem svojeg web-shopa AS Direct (www.as-direct.hr) ponudit će inovativni pristup u prodaji autoosiguranja prilagođen potrebama suvremenog čovjeka. AS Direct odlikuju brzina i jednostavnost ugovaranja uz sigurnost i pouzdanost koje nudi velika osigurateljna kuća.

 

O društvu Adriatic Slovenica

Adriatic Slovenica drugi je najveći osiguratelj u Sloveniji i drugi najveći osiguratelj jugoistočne Europe. Više od tisuću zaposlenika svaki se dan brine za više od 670.000 klijenata i više od 1,5 milijuna polica osiguranja. Svojim klijentima, pojedincima i tvrtkama, nudi zatvoren krug osiguranja za sigurnost ljudi i imovine. Inovativni poslovni procesi i modeli, prodajni kanali i osigurateljna rješenja za stranke najviši su prioriteti Adriatic Slovenice, ili kraće AS-a.